Waar ben je naar op zoek?DOcume

Lean en energietransitie

Lean is een methode die goed toepasbaar is in de energiesector. De energiesector is onderhevig aan een energietransitie. De transitie naar een duurzame energievoorziening is in volle gang, waarbij de energiemarkt op het punt staat volledig te veranderen. Sleutelwoorden naar een energieneutraal Nederland in 2050 zijn warmtetransitie en flexibiliteit.

In dit langdurige proces moeten structurele veranderingen in energieopwekking en energiegebruik optreden. Overheden, het bedrijfsleven, maar ook de burger moeten maatregelen nemen om anders en slimmer te kunnen werken om zo een wendbare organisatie te worden. Redenen om met Lean aan de slag te gaan! 

Hoe kan Lean helpen bij de energietransitie?

Lean is een methode die organisaties kan helpen om met de toenemende (kosten)druk om te gaan die speelt in de energietransitie. Lean zorgt ervoor dat organisaties processen benaderen vanuit de klantwens, waarbij verspillingen kunnen worden gereduceerd. De energietransitie is een proces van lange adem, waarbij Lean een goede methode is om een organisatie toekomstbestendig te maken.

Enkele voorbeelden van Lean en energietransitie uit onze praktijk:

Hierbij wisten de Masters In Lean mooie resultaten te boeken bij onze klanten. Zie nu ook de case van netbeheerder Alliander waar Masters In Lean Liander heeft geholpen in het proces redesign van een robuust en toekomstbestendig proces Laadpalen.

Hieronder nog een aantal thema's waar Masters In Lean haar klanten heeft geholpen 

  • Vergroten van productiviteit en hiermee een (deel)oplossing voor het actuele maakbaarheidsprobleem;¬†
  • Vergroten van de voorspelbaarheid van realisatie van projecten;
  • Vergroten van de kwaliteit van projecten (en het verlagen van de faalkosten);
  • Werkdrukverlaging en vergroten van de medewerkerstevredenheid.

Wil je meer weten over Lean en energietransitie?

Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact op voor meer informatie.

[[Ik wil contact]]