Waar ben je naar op zoek?DOcume

Veelgestelde vragen

We doen ons best om alle informatie op onze website zo duidelijk mogelijk weer te geven. Toch kan het zijn dat je het antwoord op je vraag (nog) niet hebt gevonden.

Daarom hieronder een overzicht met vragen die ons regelmatig worden gesteld. Natuurlijk helpen we je ook graag telefonisch verder via 026-3653348!

De trainingen

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier van de betreffende training. Je ontvangt direct een bevestiging per mail. Twee weken voor aanvang van de opleiding ontvang je per e-mail alle benodigde details.

Jouw inschrijving is definitief zodra je het inschrijfformulier hebt ingevuld en per e-mail de bevestiging van inschrijving hebt ontvangen. Als je nog een wijziging door wilt geven, dan helpen we je natuurlijk graag! Bel dan naar 026-3653348.

Heb je een vrijblijvende reservering genomen? Houd er dan rekening mee dat je optie geldig is tot vier weken vóór aanvang van de opleiding. 

Ja je kan een reservering op de Masters In Lean training nemen. Hiermee stel je een plek veilig en kan je bijvoorbeeld parallel inschrijven of een akkoord ophalen in jouw organisatie. Neem voor een reservering contact op met onderstaand nummer: 026-3653348

Heb je een vrijblijvende reservering genomen? Deze blijft geldig tot vier weken voor aanvang van de opleiding. Let wel op: indien nieuwe kandidaten zich inschrijven dan kan je reservering komen te vervallen.

Dit is afhankelijk van de opleiding. We streven naar groepen tussen de 8 en maximaal 14 personen. 

De open opleidingen zijn niet branchespecifiek, maar net als de Lean Six Sigma filosofie breed toepasbaar. Tijdens de opleiding maken onze ervaren en energieke trainers de vertaalslag naar jouw dagelijkse praktijk. De incompany trajecten zijn maatwerk. Deze worden speciaal op jouw specifieke branche of behoefte afgestemd. Hiervoor zal vooraf ook een intake plaatsvinden. 

De kosten per opleiding vind je op deze pagina. Selecteer de opleiding van je keuze en bekijk de kosten. Schrijf je direct in of neem contact op voor een vrijblijvende reservering.

Er is geen vooropleiding nodig. De trainingen worden gegeven op HBO werk-en denkniveau.

Naast trainingen met open inschrijving verzorgt Masters In Lean regelmatig incompany opleidingen, zoals de incompany training Lean kennismaking, Agile kennismaking, de 5S training en de VSM (waardestroom mappen) training. Daarnaast kunnen de meeste van onze ‘open inschrijving’- trainingen ook incompany georganiseerd worden. Neem gerust even contact met ons op als je interesse hebt in een incompany opleiding voor jouw organisatie.

De Yellow, Green en de Black Belt opleidingen zijn direct toegankelijk. Voor de Black Belt moet je over Green Belt-niveau beschikken. De Masters In Lean trainingen zijn modulair opgebouwd; dit betekent dat de verschillende trainingen elkaar naadloos opvolgen.

Voor een maximale impact en leereffect dienen deelnemers van de Black Belt naast de training ook een Lean (Six Sigma) project uit te voeren met coaching door een ervaren (Master) Black Belt. Voor de Green Belt bestaat de mogelijkheid parallel aan de training ook een project uit te voeren.

Afhankelijk van jouw (bedrijfs)situatie, ambitie en rol zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Bij het kiezen van opleiding is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je uiteindelijk wil bereiken. Welke leerdoelen zijn er? In het ene geval volstaat een Yellow Belt in Lean opleiding, met als resultaat het kunnen oppakken van kleine verbeterinitiatieven. In het andere geval is een opleiding tot Black Belt in Lean – je pakt samen met collega Green Belts meerdere verbeterprojecten parallel op – de beste weg voor jou.

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op met onze opleidingsadviseurs, zij helpen je graag!

De training en examen vindt niet op dezelfde locatie plaats.

Voor de internationaal erkende opleidingen van Masters In Lean geldt dat de examens door een onafhankelijke instelling, genaamd IIBLC©, worden afgenomen.

Dit kan (afhankelijk van aantal inschrijvingen) op onderstaande locaties: 

- Nieuwegein

- Zwolle

- Den Bosch 

- Antwerpen

Lean is een filosofie die het leveren van klantwaarde vooropstelt. Doel is soepel lopende processen (flow) zonder verspilling (waste). De twee belangrijkste pijlers van Lean zijn de medewerkers centraal en processen continu blijven verbeteren. Alle medewerkers worden betrokken bij en getraind in het continu verbeteren van processen. Door middel van instrumenten zoals een Value Stream Map of een Kaizen sessie worden processen verbeterd. Lean Daily Management zorgt ervoor dat continu verbeteren wordt geborgd in de dagelijkse routine van teams en afdelingen, waarbij Lean Leiderschap een voorwaarde voor succes is.

Doel van Six Sigma is het voorkomen van fouten (prestaties buiten specificatielimieten van de klant). Middels een gestructureerd stappenplan (Define, Measure, Analyse, Improve en Control) wordt het proces in kaart gebracht en geanalyseerd om te komen tot verbeteringen die de kans op een fout verkleinen. Analyses zijn gebaseerd op metingen, data en feiten. Voorgestelde verbeteringen worden goed onderbouwd, voordat tot implementatie wordt overgegaan.

Lean legt de focus op continu in kleine stappen verbeteren als onderdeel van het dagelijks werk. Six Sigma richt zich op het diepgaand analyseren van processen om grote verbeteringen te realiseren.

Agile is gebaseerd op de Lean filosofie. Net als Lean focust Agile zich op het creëren van een soepel lopend proces (flow) met constante output. Het grote verschil is de dynamiek van het proces. Lean gaat uit van een proces waarbij steeds min of meer hetzelfde wordt gemaakt. Agile is ontwikkeld voor ICT projecten, waarbij het realiseren van een software functionaliteit bestaat uit een groot aantal verschillende werkpakketten die elk van elkaar verschillen.

Dat kan zeker. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Lesmateriaal, trainers en certificering

Op de eerste lesdag wordt het lesmateriaal uitgereikt. Daarnaast ontvang je twee weken voorafgaand aan de start van de training reeds toegang tot de Masters in Lean online leeromgeving.

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching door een van onze (Master) Black Belts. Op deze manier kan de opleiding nog beter toegepast worden, waardoor je er meer van leert. Wij zijn ervan overtuigd dat de theorie van Lean pas goed beklijft als je deze ook echt toepast en daarom bieden wij de mogelijkheid van coaching aan, ofwel: "learning by doing". Uit eigen ervaring raden wij een minimum van 1,5 - 2 dagen coaching aan per project, de kosten hiervoor zijn € 1.200,- (excl. BTW) per dag. Lees hier meer over op navolgende pagina.

Er bestaat de mogelijkheid om naast de training gebruik te maken van aanvullende project coaching. Hiervoor maken wij gebruik van een strippenkaart principe. Meer hierover lees je op deze pagina.

Op de pagina consultants & trainers zie je de ervaren trainers van Masters In Lean, welke de trainingen verzorgen.

Masters In Lean hanteert twee verschillende soorten certificaten: het certificaat en het bewijs van deelname. Voor opleidingen waar een examen aan is verbonden, ontvang je een certificaat. Voor opleidingen of workshops waarvoor je geen examen hoeft te doen, ontvang je een bewijs van deelname.

Nee, je kiest zelf of je je training wilt afronden met een internationaal erkend examen.

De examens door de International Independent Board for Lean Certification (IIBLC) vinden elk kwartaal plaats. Deze vinden plaats in maart, juni, september en december. De examendatums kunt u nazien op navolgende pagina. 

Uiterlijk 6 weken nadat je het examen hebt gemaakt, ontvang je telefonisch de uitslag met het behaalde cijfer. In de praktijk is dit vaak met 2 a 3 weken.

Dat is helaas niet mogelijk. De examenvragen zijn eigendom van de IIBLC en worden niet vrij gegeven. Wel krijgt de cursist een score per deelgebied, waarbij meer inzicht kan worden verkregen hoe per onderdeel is gescoord. Vraag de trainer hier gerust naar!

De Masters In Lean trainingen zijn samengesteld conform een Book of Knowledge van IIBLC (de internationaal erkende standaard). De Book of Knowledge wordt verstrekt bij de trainingen. Hier vind je ook aan welke criteria jouw praktijkopdracht dient te voldoen.

Praktische zaken

We geven opleidingen in of nabij de volgende plaatsen:

  • Utrecht
  • Arnhem

Bekijk de details van alle locaties op deze pagina. Bij een deelnemersaantal van minimaal 6 is het tevens mogelijk om medewerkers op je eigen locatie op te laten leiden. Voor meer informatie hierover kun je ons bellen op 026-3653348.

De studiebelasting is praktisch nihil bij het theoriegedeelte van onze opleidingen. Voorafgaand aan het examen is er de mogelijkheid gericht te oefenen met representatieve proefexamens. 

Wij hebben onze trainingslocaties dusdanig geselecteerd dat deze uitstekend met het OV te bereiken zijn.

Parkeren is bij het merendeel van de trainingslocaties gratis. 

Wil je overnachten bij de opleidingslocatie? Via www.booking.com vind je een ruime keuze aan uitstekende hotels.

De lunch en koffie/thee wordt verzorgd. Geef je allergieën aan ons door, dan houden we daar rekening mee!

De meeste trainingen beginnen om 09.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

De Black Belt in Lean training is een uitzondering. Deze start om 8:30u en eindigt om 16:00u.

 

Nee, opleidingen waarvoor als privépersoon wordt ingeschreven, komen niet voor subsidie in aanmerking. 

De algemene voorwaarden lees je hier. Heb je hier vragen over? We helpen je graag!

Bel ons op 026-3653348.

De uitnodigingsmail en toegang tot de online leeromgeving ontvang je 2 weken voor de start van de training. Hierbij ontvang je eveneens praktische informatie met betrekking tot route en bereikbaarheid.