Waar ben je naar op zoek?DOcume

Lean & Agile bij Netbeheerders

De energiekosten vormen voor huishoudens na de woonlasten de tweede hoogste uitgavenpost. Om de energierekening betaalbaar te houden is het voor netbeheerders van belang een efficiƫnte bedrijfsvoering te voeren. Hoe de energievoorziening er in de toekomst uitziet, blijft onbekend. Gaan bijvoorbeeld alle huishoudens over op warmtepompen? Of gaat iedereen massaal over op zonne- en windenergie? Het is noodzaak voor netbeheerders om een wendbare organisatie te zijn om zo ieder moment in te kunnen spelen op de ontwikkelingen die zich voordoen. Met onze consultancy trajecten begeleiden en ondersteunen wij netbeheerders met behulp van de Lean filosofie om een wendbare organisatie te worden.

Voordelen Lean bij Netbeheerders

Steeds meer netbeheerders maken gebruik van de Lean filosofie om processen te optimaliseren. Lean bij netbeheerders kent veel voordelen:

  • Betere klanttevredenheid ofwel een hogere Net Promotor Score (NPS)
  • Lagere netkosten
  • Betaalbaarheid van de energievoorziening waarborgen
  • Snel inspelen op ontwikkelingen in de branche
  • Hogere kwaliteit
  • Tevreden klanten
  • Vergroten voorspelbaarheid in de combi
  • Tevreden medewerkers

Door de komst van de slimme meters hebben netbeheerders een grote hoeveelheid data over het energieverbruik van vele huishoudens. Deze nauwkeurige data kan voor veel doeleinden worden gebruikt en kan bijdragen aan het verbeteren van processen en dus uiteindelijk aan een beter bedrijfsresultaat. Lean bij netbeheerders is bij uitstek een goede methode om processen inzichtelijk te krijgen.

Met behulp van de Lean filosofie kunnen processen inzichtelijk gemaakt worden en vervolgens worden vereenvoudigd en geoptimaliseerd. Zo kunnen bijvoorbeeld administratieve processen inzichtelijk worden gemaakt en kunnen kleine aanpassingen leiden tot grote gevolgen waardoor bijvoorbeeld klachten afnemen en de klanttevredenheid omhoog gaat.

Bij toepassen van de Lean filosofie binnen een organisatie is het belangrijk medewerkers op de juiste manier te coachen om zo het beste uit zichzelf te halen. Lean draait ook om effectief samenwerken. Als directie, management, operationeel team maar ook met ketenpartners.

Verschillende organisaties waarmee wij hebben samengewerkt hebben al bewezen hoe succesvol Lean bij netbeheerders is. Benieuwd naar onze ervaring in Lean consultancy trajecten bij netbeheerders?