Waar ben je naar op zoek?DOcume

Lean in de Infra

Steeds vaker maken infra bedrijven gebruik van de Lean filosofie. Infra bedrijven hebben te maken met verschillende ontwikkelingen in de markt. Om als organisatie op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen is het van belang een wendbare organisatie te hebben. Lean in de infra is hier een goede methode voor.

Een ontwikkeling die gaande is in de infra is dat het de ambitie van Nederland is om in 2050 gasloos te worden door het gebruik van aardgas en andere fossiele brandstoffen terug te dringen. In 2050 hebben gebouwen geen gasaansluiting meer, wat voor infrabedrijven inhoudt dat er geen nieuwe gasleidingen worden aangelegd en onderhouden. Dit kan tot omzetverlies leiden. Ook worden duurzaamheid en circulaire bouw steeds belangrijker.

Daarnaast treedt in 2021 de Omgevingswet in werking. Gevolgen hiervan moeten zijn dat processen eenvoudiger en sneller zijn en bouwprojecten sneller van start kunnen gaan doordat een aantal wetten met betrekking tot ondergrond, omgeving en milieu samengaan.

Voordelen Lean in de Infra

Steeds meer infra bedrijven maken gebruik van de Lean filosofie om processen te optimaliseren. Lean in de infra kent veel voordelen:

  • Kortere doorlooptijd
  • Lagere bouwkosten
  • Hogere veiligheid
  • Hogere kwaliteit
  • Minder risico’s
  • Snel inspelen op ontwikkelingen in de branche
  • Tevreden klanten
  • Tevreden medewerkers

Vertraging opgelopen tijdens de uitvoering? Niet de kwaliteit leveren die je zou willen? Te weinig personeel voor al het werk? Hoe kan dit efficiënter worden ingericht? Juist: Lean in de infra.

Tool 'Ximmio Construction' bij Lean in de Infra

Lean in de infra vermindert verspillingen en vergroot klantwaarde. Door efficiënt gebruik te maken van tijd, productieprocessen en materialen, wordt waarde gecreëerd. Hierbij maken wij gebruik van onze digitale tool Ximmio Construction. Deze tool zet data om in detailkennis van prijs, product, proces en planning. Vervolgens analyseren wij deze data en gebruiken wij deze data om processen te optimaliseren in de bouw.

Verschillende organisaties waarmee wij hebben samengewerkt hebben al bewezen hoe succesvol Lean in de infra is. Benieuwd naar onze ervaring in Lean consultancy trajecten binnen infra?