Waar ben je naar op zoek?DOcume

Lean in de bouw

De bouw is een branche waar gestroomlijnde processen belangrijk zijn. Tijdens een bouwproject zijn veel verschillende partijen betrokken. Denk maar aan de verschillende fases van de bouw. Voorafgaand aan de bouw heb je bijvoorbeeld te maken met de architect, aannemer en de netbeheerder. Tijdens de uitvoeringsfase heb je al snel te maken met loodgieters maar bijvoorbeeld ook met schilders en stucadoors. En daarnaast heb je ook nog de projectleider die alles nauwkeurig in de gaten moet houden. Met al deze partijen samen is het aan jou als bouwbedrijf om te blijven zorgen voor een snelle doorlooptijd en kwalitatief goed werk. Een hele klus! 

Hoe kun je er nou voor zorgen dat dit goed verloopt? Juist: Lean werken in de bouw. Wanneer bouwbedrijven eenmaal zijn begonnen met werken volgens de Lean filosofie, kunnen ze niet meer zonder. Met onze consultancy trajecten helpen wij bouwbedrijven met behulp van de Lean filosofie om kwaliteit te verbeteren en processen te optimaliseren. Op elk gewenst moment weet je hoe jouw project ervoor staat. 

Voordelen Lean in de Bouw

Gebruik maken van de Lean filosofie in de bouw wordt ook wel ‘Lean Bouwen’ genoemd. Lean Bouwen kent veel voordelen:

  • Kortere doorlooptijden
  • Lagere bouwkosten
  • Reductie faalkosten
  • Hogere veiligheid
  • Hogere kwaliteit
  • Minder risico’s
  • Snel kunnen inspelen op ontwikkelingen in de branche
  • Tevreden klanten
  • Tevreden medewerkers

Wij ondersteunen en begeleiden bedrijven in de bouw om doorlooptijden te verkorten en kwaliteit te waarborgen. Door van tevoren alle werkzaamheden goed voor te bereiden worden minder fouten gemaakt, waardoor de bouwkosten worden verlaagd. Daarnaast wordt de doorlooptijd verkort omdat er bijvoorbeeld geen herstelwerkzaamheden hoeven worden uitgevoerd.

Lean bouwen brengt niet alleen voordelen voor de klant mee, maar ook voor de organisatie zelf. Voor medewerkers in de bouw zorgt Lean voor meer werkplezier. Doordat werkzaamheden in één keer goed uitgevoerd worden, hoeven er minder herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen verwachtingen naar de klant toe ook echt waargemaakt worden. Door de verschillende belangen goed op elkaar af te stemmen, zorg je voor een hogere klanttevredenheid met uiteindelijk een beter resultaat voor iedereen.

Tool Ximmio construction bij Lean in de Bouw

Lean in de bouw vermindert verspillingen en vergroot klantwaarde. Door efficiënt gebruik te maken van beschikbare tijd, productieprocessen en materialen, wordt (meer)waarde gecreëerd. Hierbij maken wij gebruik van onze digitale tool Ximmio Construction. Deze tool zet data om in detailkennis van prijs, product, proces en planning. Vervolgens analyseren wij deze data en gebruiken wij en onze klanten deze data om processen te optimaliseren in de bouw. Integrale projectcommunicatie en een real time projectoverzicht is hiermee werkelijkheid. Bij meerdere van onze klanten leidde dit direct tot een beter & sneller projectverloop en daarnaast een verhoogd rendement.

Verschillende organisaties waarmee wij hebben samengewerkt hebben al bewezen hoe succesvol Lean in de bouw is. Benieuwd naar onze ervaring in Lean consultancy trajecten in de bouw?