Waar ben je naar op zoek?DOcume

Agile Product Owner

Een Agile Product Owner leidt de productontwikkeling binnen jouw organisatie door de klantvisie om te zetten in concrete doelen voor het hele team. Benieuwd naar deze interim optie? Lees hier alles over de mogelijkheden en de verantwoordelijkheden van jouw toekomstige Agile Product Owner.

De klantvisie omzetten in concrete doelen voor het hele team
Een Agile Product Owner leidt de productontwikkeling binnen jouw organisatie door de klantvisie om te zetten in concrete doelen voor het hele team. Deze professional zorgt ervoor dat de visie van de klant wordt omgezet in concrete doelen die het hele team kunnen volgen en realiseren. Door de brug te vormen tussen de klant en het ontwikkelteam, waarborgt de Agile Product Owner door middel van een Scaled Agile Framework dat het eindproduct perfect aansluit bij de wensen en behoeften van de gebruiker.

De Agile Product Owner beheert de product backlog, prioriteert taken op basis van waarde en noodzaak en werkt nauw samen met ontwikkelaars, ontwerpers en andere stakeholders om duidelijke en haalbare doelen te stellen. Door regelmatig te communiceren met de klant, zorgt de Product Owner er binnen je organisatie voor dat alle feedback wordt meegenomen en verwerkt, wat leidt tot een continu verbeterd product.

Daarnaast speelt de Agile Product Owner een belangrijke rol in het begeleiden van het team bij het volgen van Agile methodes, zoals Scrum of Kanban. Deze experts helpen obstakels te identificeren en te overwinnen, houden sprints en retrospectives, en zorgen ervoor dat iedereen op één lijn blijft gedurende het hele ontwikkelproces.

Door de integrale aanpak met het Scaled Agile Framework en het vermogen om snel te schakelen tussen verschillende prioriteiten en belangen, draagt een Agile Product Owner aanzienlijk bij aan het succes van de productontwikkeling. Hun leiderschap en visie zorgen ervoor dat projecten niet alleen op tijd en binnen budget worden voltooid, maar ook voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en klantverwachtingen!


Samen verbeteren, samen groeien
Ben jij klaar om samen met jouw team(s) door de Lean bril te kijken? Onze Interim Lean experts staan voor je klaar!

Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee en maken een plan op maat.

Ben jij de Lean expert die wij zoeken en kun jij bovenstaande rol vervullen? Ook jij bent van harte welkom om contact met ons op te nemen. Misschien word jij dan wel onderdeel van ons te leuke Lean team en kun je binnenkort aan de slag met een interim project! Ontdek hier de vacatures of neem contact op.