Waar ben je naar op zoek?DOcume

Black Belt Training

Na de Green Belt training ben je aan de slag gegaan met jouw opgedane Lean kennis. Nu wil je meer en ben je toe aan de volgende stap. Opvolgend op de Green Belt leer je tijdens de Black Belt training geavanceerde Lean technieken toe te passen. Tevens verandert de rol in Lean projecten van projectlid naar projecttrekker. Je wordt een verbinder tussen bedrijfsonderdelen en denkt continu vanuit de waardestroom. Een aantal van jouw voorgangers geven nu zelf training in Lean. Gedurende de training behaal je concrete resultaten voor jouw organisatie.

Schrijf je direct in voor onze Black Belt trainingen of vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Direct inschrijven Brochure downloaden

De Masters in Lean Black Belt opleiding biedt een brede verdieping van de Lean Green Belt opleiding. Enerzijds gaat het dieper in op bekende instrumenten en anderzijds leer je veel nieuwe principes die jouw Lean skills verder aanvullen. De opleiding waarborgt een kennisniveau dat je in staat stelt om binnen jouw organisatie zelf Lean projecten te leiden en daarbij sturing te geven aan zowel de gedragskant als aan procesverbetering in jouw organisatie. Tevens bereidt de opleiding je voor op het aansluitende examen dat leidt naar de certificering Certified Black Belt in Lean (CBBL®) door het International Independent Board for Lean Certification (IIBLC®). 

Voor wie?

Deze Black Belt is opvolgend op de Green Belt. Met de Black Belt training leer en ervaar je zelf wat een Lean transformatie inhoudt gericht op de langetermijnvisie van de organisatie. Als Black Belt kan je binnen jouw organisatie Lean initiatieven opzetten en leiden op een waardestroom-niveau. Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om mensen op de werkvloer mee te krijgen in de Lean transformatie en weet hoe je mensen kunt enthousiasmeren, opleiden en begeleiden. 

De dagopleiding bestaat uit zes lesdagen, een examen en twee terugkomdagen met intervisie. Hierna volgt traject om de theorie in de praktijk te brengen. Afhankelijk van de bekendheid met de stof wordt de totale studiebelasting per module geschat op ongeveer 100 uur. De opleiding is klassikaal te volgen. 

Operational Excellence trainingen

Na deze training ben je in staat om:

  • Zelfstandig een Lean traject te begeleiden
  • Lean toe te passen binnen jouw organisatie en daarmee problemen in processen te signaleren, te analyseren en aan te pakken
  • Lean tools en technieken die voor een Lean transformatie van belang zijn toe te passen

Trainingen vinden plaats in een veilige leeromgeving onder begeleiding van energie(ke) trainers met veel passie en ervaring in het vak! Daarnaast kan de training ook incompany plaatsvinden waarbij de theorie direct gekoppeld wordt aan jullie praktijk en/of projecten.

Het programma

Tijdens deze module wordt VSM herhaald vanuit de Green Belt opleiding en leggen we de focus op het proces en minder op de techniek. Daarnaast komt Projectmanagement aan bod, waarbij de focus ligt op kennis en vaardigheden met betrekking tot het leiden van een project.

Tijdens deze module gaan we dieper in op VSM in een productieomgeving.

Tijdens deze module gaan we dieper in op VSM in zowel een office omgeving als in een ontwikkelomgeving.

Tijdens deze module leer je meer over VSM in de gezondheidszorg en daarnaast gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van TPM ofwel Total Productive Maintenance.

Dit deel van de opleiding richt zich op de zogenaamde soft skills. Tevens zal het statistische deel van deze opleiding aan bod komen.

Oefenen, oefenen, oefenen.

De wedstrijd met jouw internationale IIBLC certificering Black Belt (deel theorie) als prijs.

Tijdens de terugkomdag geef je een presentatie over de voortgang van jouw eigen project. Kenmerk van deze presentatie is interactie en intervisie, ofwel: leren van elkaar.

Bij voorgaande groepen combineerden we deze dag regelmatig met een bedrijfsbezoek aan één van de deelnemende bedrijven in deze trainingsgroep.

Tijdens de tweede terugkomdag geef je een eindpresentatie over jouw eigen project. Kenmerk van de presentatie is het geven van projectinformatie ten aanzien van de tools, resultaten en het proces zelf. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Bij voorgaande groepen combineerden we deze dag regelmatig met een bedrijfsbezoek aan één van de deelnemende bedrijven in deze trainingsgroep.

 

Na een 4-ogen review door Masters In Lean kan de kandidaat bij een voldoende uitgewerkt rapport zijn of haar verbeterproject indienen bij IIBLC. Een onafhankelijke (internationale) IIBLC jury beoordeeld dan het rapport (het praktische deel). Met het behalen van ook het praktische deel van de Black Belt is de studie succesvol afgerond. 

Coaching met impact

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching door een van onze (Master) Black Belts. Op deze manier kan de opleiding nog beter toegepast worden, waardoor je er meer van leert. Wij zijn ervan overtuigd dat de theorie van Lean pas goed beklijft als je deze ook echt toepast en daarom bieden wij de mogelijkheid van coaching aan. Uit eigen ervaring raden wij een minimum van 1,5 - 2 dagen coaching aan per project, de kosten hiervoor zijn € 1.200,- (excl. BTW) per dag.

Hoe werkt deze coaching?

Wij werken (als Masters In Lean) met een strippenkaart principe. Je kunt een strippenkaart* afnemen met daarop 4 coachingsuren, oftewel 4 strippen bij ons afnemen voor 600 euro (150 euro per uur). Je geeft aan hoeveel strippen je wilt afnemen. Dit bepaalt je budget. Uiteraard bepaalt je ontwikkelvraag ook hoeveel uren je nodig hebt. Dit kunnen we het best in gezamenlijk overleg inschatten.

Je kunt gebruik maken van een persoonlijke coachingssessie op locatie. Hiervoor hanteren wij een minimale afname van 4 uur, oftewel 4 strippen. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van coaching via telefoon of Skype. In dit geval is er geen afnameminimum en rekenen we één strip per uur.

Locatie

De trainingen vinden plaats in Utrecht en Arnhem, het examen wordt afgenomen in Nieuwegein:

Trainingslocatie: Utrecht

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Plan route

Trainingslocatie: Arnhem

Lorentz Ondernemerscentrum
IJsselburcht 3
6825BS BS Arnhem

Plan route

Examenlocatie: Nieuwegein

ATIM Academy
Buizerdlaan 2
3435 SB Nieuwegein

Plan route

Examenlocatie: Zwolle

ATIM Academy
Hertsenbergweg 1
8041 BA Zwolle

Plan route

Examenlocatie: Den Bosch

ATIM Academy
Burgemeester Burgerslaan 50
5245 NH Den Bosch

Plan route

Examenlocatie: Antwerpen

Concentra Bedrijvencentra
Katwilgweg 2
2050 - Antwerpen, België

Plan route

Trainingskalender

Dag Datum Tijd
Dag 1 woensdag 13 maart 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 2 woensdag 27 maart 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 3 woensdag 10 april 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 4 woensdag 24 april 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 5 woensdag 15 mei 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 6 woensdag 29 mei 2024 8.30 - 16.00 uur
Examen vrijdag 14 of zaterdag 15 juni 2024 9.00 - 12.00 uur
Intervisiedag 1 woensdag 4 september 2024 18.30 - 21.30 uur
Intervisiedag 2 woensdag 6 november 2024 18.30 - 21.30 uur
Dag Datum Tijd
Dag 1 woensdag 18 september 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 2 woensdag 2 oktober 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 3 woensdag 16 oktober 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 4 woensdag 6 november 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 5 woensdag 20 november 2024 8.30 - 16.00 uur
Dag 6 woensdag 4 december 2024 8.30 - 16.00 uur
Examen vrijdag 13 december of zaterdag 14 december 2024 9.00 - 12.00 uur
Intervisiedag 1 woensdag 8 januari 2025 18.30 - 21.30 uur
Intervisiedag 2 woensdag 5 maart 2025 18.30 - 21.30 uur

Certificering

Masters in Lean werkt met de IIBLC certificering. Dit staat voor International Independent Board For Lean Certification. Dit is een onafhankelijke Europese standaard die in meer dan 15 Europese landen geldig is en daarmee uniformiteit in gehanteerde terminologie en filosofie garandeert. Bij internationale certificering gebruiken wij IIBLC. Vind meer informatie op www.iiblc.org.

Investering

Per cursist is de prijs €3.950,-. Vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is er een korting van 10% voor iedere volgende deelnemer.

Heb je een vraag? Ga hier direct naar onze Veelgestelde vragen (FAQ).

Impressie

De Black Belt Training volgen?

  • 9 dagen
  • Inclusief theorie- en praktijkexamen
  • Prijs € 3.950
  • Internationaal erkende certificering
  • Coaching met impact (optioneel)
  • Inclusief Lean Toolbox met o.a. 4 sessies 'Coaching met impact'
Direct inschrijven
Benieuwd welke processen jij kunt doorbreken?

Wij leveren maatwerk Lean trainingen gericht op resultaat, in alle lagen van de organisatie. Ik ga graag vrijblijvend met jou in gesprek!

Neem contact met mij op
Sjoerd
Loeffen
Managing partner