Waar ben je naar op zoek?DOcume

Jeetje wat is dat alweer een tijd geleden… op 25 februari jl. maakten wij de winnares bekend van onze winactie. Niet zomaar een winactie, je kon een training Lean Green Belt winnen ter waarde van € 3.500,- ! Zoals je gewend bent bij een winactie, waren ook hier een aantal “voorwaarden” aan verbonden. Hoe kon je de training winnen? Door de bedrijfspagina van Masters in Lean op LinkedIn te volgen, de post te liken én te delen. En dit werd gedaan! 😊

Eind februari was het dus zover! De winnares werd bekend gemaakt en dit werd Winny Nagtegaal! Inmiddels heeft Winny de training afgerond en examen gedaan. We mogen haar dan ook van harte feliciteren met het behalen van de Green Belt en wel met een 8,5. Wauw! Echt een heel mooi cijfer!

Na het behalen van het examen, zijn wij natuurlijk heel erg benieuwd wat Winny er nu aan heeft gehad en hoe ze de online trainingen heeft ervaren. Laten we bij het begin beginnen. Winny zag via via op LinkedIn de actie van Masters in Lean voorbijkomen. Winny is werkzaam als Treasury & Insurance Specialist Operations bij Akzo Nobel. In die tijd zijn er cursussen aangeboden bij Akzo Nobel waarbij continue verbeteren centraal staat. Helaas ging dit uiteindelijk niet door en op dat moment kwam onze actie voorbij! Timing!

 

Door COVID-19 werden de trainingen “helaas” online gegeven. Net als velen had ook Winny uiteraard graag fysiek de trainingen gevolgd, maar trainer Franc Damhuis pakte de online trainingen goed en interactief op waardoor het nooit saai werd. De afwisseling tussen luisteren naar de uitleg, opdrachten maken in groepjes en dit nabespreken werkte prima.

Winny ging blanco de trainingen in, zonder verwachtingen. “Het plan is er om nog een keer met de hele groep af te spreken en elkaar fysiek te ontmoeten.” Ondanks dat de trainingen online waren, was het een leuke groep mensen bij elkaar. Juist doordat iedereen bij een ander soort bedrijf werkt en/of een andere functie heeft, leer je veel van elkaar. Franc heeft hier ook goed op ingespeeld door met eenieder mee te denken hoe processen bij de betreffende organisatie verbeterd kunnen worden. Processen bij een kantoorfunctie zijn uiteraard heel anders dan bijvoorbeeld op de werkvloer bij een productiebedrijf. Dit betekent overigens niet dat er bij de een meer of minder kan worden verbeterd.

Winny zorgde ervoor dat ze goed voorbereid naar de (online) lessen ging. Het huiswerk, het inlezen en doornemen wat er de vorige keer behandeld werd nam één tot anderhalve dag per les in beslag. Voor het examen heeft ze veel aan de oefenexamens gehad. Door deze goed te bestuderen en de vragen waar ze het antwoord niet meteen wist na te kijken en uit te werken, is het haar gelukt om met een mooi cijfer te slagen.

 

Winny merkte dat naar mate ze meer lessen had gevolgd haar denkwijze al veranderde en ging meteen aan de slag. Zo heeft  zij 5S toegepast en is ze de boomstructuur gaan aanpassen. Wat is een logische volgorde en kan een nieuwe collega een document meteen terugvinden? Zijn alle documenten nog up to date of staan ze er misschien wel dubbel in? In het begin veel werk, maar later heb je er zo veel profijt van. Dit merkt Winny nu al, helaas zal haar afdeling naar het kantoor in Amsterdam verhuizen en dit is voor haar qua reistijd niet handig. Op dit moment is zij haar “nieuwe collega’s” aan het inwerken en komt deze nieuwe structuur goed van pas. Daar komt bij dat zij nog niet anders kennen en het dus ook zo meteen op de juiste manier door blijven voeren!

De training Lean Green Belt is dus naast dat ze veel heeft geleerd en kan toepassen bij Akzo Nobel ook een pluspunt voor haar C.V. bij het zoeken van een nieuwe job! Wij wensen Winny heel veel succes bij het vinden van een nieuwe baan waar ze in ieder geval lean aan het werk kan 😉.