Waar ben je naar op zoek?DOcume
Wiljen
Veldhuis
trainer & consultant

Even voorstellen; Master Wiljen

Graag willen wij je voorstellen aan onze Master Wiljen! Wie is Wiljen Veldhuis eigenlijk? Waar wordt hij enthousiast van en waar is hij bijvoorbeeld trots op? Allemaal vragen waar je hier antwoord op krijgt.

“Bij mij thuis ligt de kaasschaaf naast de kaas…”

Wiljen is 39 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen. Een zoon van 10 en een dochter van 8. Hij brengt veel tijd met zijn gezin door en ter ontspanning sleutelt Wiljen graag aan zijn auto, of klust hij aan zijn jaren 70 huis. Mocht hij in het weekend dan nog tijd over hebben, is Wiljen ook te vinden bij de hervormde kerk waar hij met samen met zijn band oude psalmen in een modern jasje giet als toetsenist. Woorden die Wiljen in de kern omschrijven zijn: doelgericht, rechtvaardigheid en humor.

Als kleine jongen heeft Wiljen regelmatig aan auto’s gesleuteld, samen met zijn vader die lesgaf in autotechniek. Auto’s en motoren en dan vooral oudere auto’s spelen een grote rol in zijn leven. Dit brengt hem de ultieme ontspanning! De manier van denken bij het sleutelen komt ook in het dagelijks leven van pas bij het oplossen van problemen. Het stap voor stap mogelijke oorzaken uitsluiten om tot de kern van het probleem te komen heeft Wiljen bij het sleutelen geleerd. Recent beschikt Wiljen ook over een motorrijbewijs en is hij zich momenteel druk aan het oriënteren op een motor. Daarnaast kan Wiljen ook genieten van de luxe die de moderne tijd hem biedt…

Wiljen is altijd van techniek blijven houden. Hij is begonnen op de MTS en heeft daar werktuigbouwkunde gestudeerd. Daarna is hij verdergegaan op het HBO in Enschede waar hij technische bedrijfskunde gedaan heeft. Een goede mix tussen techniek, maar juist ook bedrijfskunde. Hier maakte Wiljen ook voor het eerst kennis met bedrijfs- en productieprocessen. Wiljen denkt in processen en probeert overal te bedenken hoe processen efficiënter gemaakt kunnen worden. Dit doet hij voor kleine processen, zoals de kaasschaaf die bij hem naast de kaas in de koelkast ligt, maar ook en vooral, voor grote processen.

Zo heeft Wiljen de laatste paar jaar van carrière besteed aan het volledige efficiënt inrichten van de productielijn bij Voortman Steel Machinerie. Dit heeft erin geresulteerd dat ze nu werken met een one piece flow proces in de productiehal. Dit heeft de doorlooptijd drastisch verlaagd van 3 maanden naar 2 weken. Presteren is belangrijk voor Wiljen, maar niet zonder humor. Met zijn “work hard, play hard” mentaliteit krijgt hij veel voor elkaar. Zo heeft Wiljen een anekdote over een uitdagende klus, met collega’s van de film Madagaskar; daar vertelt hij je graag meer over als je het hem vraagt 😉.

“Je kan beter spijt hebben van de dingen die je wel gedaan hebt, dan van de dingen die je niet gedaan hebt…”

In zijn loopbaan heeft Wiljen meerdere functies bij diverse bedrijven gehad. De rode draad in zijn loopbaan is dat hij bedrijven altijd efficiënter achterliet. Wiljen is altijd opzoek naar nog meer uitdaging wanneer het grootste deel van de verbeteringen zijn doorgevoerd. Er begint dan iets te kriebelen in hem en kijkt hij in zijn omgeving rond naar iets nieuws. Vandaar ook dat hij begin 2021 ervoor gekozen heeft om samen met Masters in Lean te ondernemen. Dit doet hij als associate partner en ervaren Black Belt in Lean.