Waar ben je naar op zoek?DOcume

Wat is lean management?

Lean Management maakt organisaties niet alleen bewust van verspillingen binnen werkprocessen, maar stelt organisaties ook in staat om je dagelijkse werkprocessen meetbaar en aantoonbaar te optimaliseren. De magie van Lean zit in het bewerkstelligen van een sterke reductie van de doorlooptijd. Een betere flow in processen is voor iedereen voelbaar en zorgt vaak voor een tevredenere klant. 

Wij noemen dit ook wel: ‘van zand tot klant’. Lean Management faciliteert een succesvolle implementatie van de Lean technologie, zodat het bedrijfsresultaat substantieel verbeterd kan worden. Lean is een andere wijze van denken. Dit leer je vooral door te doen. Lean Management is krachtig.

Wat levert Lean Management mijn organisatie op?

Succesvolle inzet van Lean Management leidt tot een efficiënte organisatie met een constante kwaliteit en een hogere winstgevendheid. Bij Lean Management worden menselijke capaciteiten binnen een organisatie op een slimme manier ingezet om zoveel mogelijk waarde te creëren voor de klant.

Voordelen van Lean Management

  • Tevredenere klanten
  • Creëert waarde
  • Activeert 'het denken vanuit de klant'
  • Meer plezier voor medewerkers
  • Schept de mogelijkheid om met de huidige middelen efficiënter om te kunnen gaan

Zie ook deze cases waar Masters In Lean met impact een mooi resultaat wist te boeken. 

Hoe werkt Lean Management?

Lean Management begint met het begrijpen van het hogere doel van de organisatie (Purpose), het ontwerpen en managen van efficiënte processen (Process) en het ontwikkelen van mensen (People). 

Bij Lean Management is het vooral van belang dat denkpatronen van mensen in en een organisatie veranderen. Deze verandering kan een organisatie niet ondergaan zonder een training met professionele begeleiding. Deze training met bijbehorende tijd tot slagen is per organisatie verschillend. Lean Management vereist vastberadenheid en leiderschap om een hele organisatie daarin mee te nemen. Het management en medewerkers binnen een organisatie moeten dezelfde taal spreken. Hoe lang het duurt om het gewenste effect te bereiken, verschilt per organisatie. Hier wordt voorafgaand aan een consultancy traject een inschatting van gemaakt.

Wil je meer weten over Lean Management?

Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact op voor meer informatie.

[[Ik wil contact]]